Βαρουφάκης (χωρίς τους 1100): Θα ήθελα να είμαι Καγκελάριος της Γερμανίας–Έχω και σχέδιο

Μετά την Ελλάδα, τώρα θέλει να σώσει την χώρα των Μέρκελ και Σόιμπλε

Βαρουφάκης (χωρίς τους 1100): Θα ήθελα να είμαι Καγκελάριος της Γερμανίας–Έχω και σχέδιο

​Μεγάλο... ντουβρουτζά θα πάθουν η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Β.Σόιμπλε, όταν μάθουν τους κρυφούς πόθους του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εκτός από τον χώρο της ελληνικής ενημέρωσης, θέλει να αλλάξει και την … γερμανική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας ακόμη και την καρέκλα της Άνγκελα Μέρκελ! Αυτό υποστήριξε ο κύριος Βαρουφάκης σε συνέδριο των Financial Times, σύμφωνα με το Business Insider, όταν τον ρώτησαν ποια δουλειά θα έκανε, αν μπορούσε να επιλέξει όποια ήθελε στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το μόνο πρόβλημα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι τα... Γερμανικά του, που, όπως λέει, θέλουν φρεσκάρισμα!

«Εννοείται πως θα ήθελα να ήμουν Καγκελάριος της Γερμανίας. Θα έπρεπε βέβαια να φρεσκάρω τα γερμανικά μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος φαίνεται ότι ξέχασε ότι επί ημερών του στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν κεφαλαιακοί έλεγχοι, που οδήγησαν σε «έμφραγμα» της ελληνικής οικονομίας, απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιχειρηματίες και νοικοκυριά και τελικά στο … τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τα πολύ σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό!

Έχοντας αφήσει πίσω του τις... τσιπούρες στην Ακρόπολη, τις ξέγνοιαστες στιγμές στην Αίγινα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Βαρουφάκης κάνει… πλέον γερμανικά όνειρα!

Όπως είπε στο συνέδριο των FT, ο ίδιος θα θέσπιζε ένα σχέδιο… τεσσάρων σημείων, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης. Αυτό, σύμφωνα με το Business Insider, θα περιελάμβανε ένα ταμείο φτώχειας, το οποίο θα υποστηριζόταν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ στα σχέδιά του θα ήταν να κάνει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να «ξεχυθεί» σε επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια, τεχνολογικές start-ups και επιχειρήσεις του μέλλοντος.

Στο ίδιο συνέδριο, ο κ.Βαρουφάκης αποκάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ «αποκύημα της συλλογικής μας φαντασίας», ενώ εξομολογήθηκε πως αν είχε το δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ που θα γίνει μέσα στο 2016, «θα έμπαινα στον πειρασμό για να ψηφίσω για το Brexit, αλλά δεν θα το έκανα».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα αποτύχει να επαναδιαπραγματευεί το ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη, καθώς επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Άνγκελα Μέρκελ. «Πιστεύω σε μία καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, αλλά εντός της ΕΕ. Νομίζω ότι ο Ρέντσι θέλει να το κάνει αυτό. Ο Κάμερον θα αποτύχει αν δεν εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμαχία», εξήγησε.

Μετά από αυτές τις μεγάλες α��οκαλύψεις, μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι Γερμανοί αξιωματούχοι, όταν φτάσουν στα αυτιά τους τα σχέδια του κυρίου Βαρουφάκη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top