Ποτάμι για δηλώσεις Φίλη: Ας ασχοληθεί επιτέλους με τα σχολεία που είναι στα όρια της διάλυσης

Ο ποντιακός ελληνισμός δεν έχει ανάγκη από προστάτες

Ποτάμι για δηλώσεις Φίλη: Ας ασχοληθεί επιτέλους με τα σχολεία που είναι στα όρια της διάλυσης

​Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το Ποτάμι στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τη δήλωση του ότι «αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν ήταν γενοκτονία» στην εκπομπή του Star «Στον ενικό» με τον Ν. Χατζηνικολάου.

Το Ποτάμι καλεί τον υπουργό να «αρχίσει να ασχολείται με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανικανότητα και οι ιδεοληψίες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έχουν φέρει στα όρια της διάλυσης».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει ολέθριο σφάλμα το «να επιχειρούμε να ερμηνεύσουμε τα ιστορικά γεγονότα όχι μέσα από τις πηγές και την έρευνα, όπως ορίζει η επιστήμη της Ιστορίας αλλά μέσα από ευκαιριακές κομματικές σκοπιμότητες. Για τις γενοκτονίες υπάρχει διεθνώς αποδεκτός ορισμός και ο ΟΗΕ είναι αυτός που αποφαίνεται αν συντρέχουν λόγοι ονομασίας ενός γεγονότος (ή σειράς γεγονότων) ως γενοκτονία. Ουδείς άλλος μπορεί να αποφανθεί με εγκυρότητα στο χώρο του Διεθνούς Δικαίου. Και είναι εθνικά επικίνδυνο να ξεπερνάμε ή να αγνοούμε, κατά το δοκούν, τον ΟΗΕ και τις αποφάσεις του».

Σε ανακοίνωση του το κόμμα υπογραμμίζει πως «λαϊκίζουν από τα αριστερά και τα δεξιά όσοι προσπαθούν με ακρότητες να αναδείξουν ως σημείο εθνικής σύγκρουσης, ειδικά αυτή την εποχή, το θέμα της γενοκτονίας ή όχι των Ποντίων. Ο Ποντιακός ελληνισμός που υπέστη πολλά δεινά στη μακρά του ιστορία δεν έχει ανάγκη ούτε από κομματικούς προστάτες ούτε από «πατερούληδες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top