Έκτακτη Σύνοδος των 27 για το προσφυγικό στις 12 Νοεμβρίου

Αιχμές Τουσκ: Κάποιες χώρες-μέλη έχουν υιοθετήσει δικούς τους κανόνες

Την διεξαγωγή νέας έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, στις 12 Νοεμβρίου στη Μάλτα, αποφάσισε ο Ντοναλντ Τουσκ, στέλνοντας πρόσκληση στις 27 χώρες-μέλη.
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνει ότι οι προηγούμενες σύνοδοι οδήγησαν σε κάποια θετικά αποτελέσματα αλλά υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση είναι ακόμη πολύ σοβαρή και η μεταναστευτική ροή συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς».
Ο Τουσκ αφήνει αιχμές κατά κάποιων χωρών-μελών που «υιοθετούν δικά τους μέτρα και κανόνες στα σύνορά τους παρά τη συνθήκη του Σένγκεν» και επισημαίνει πως αυτό που χρειάζεται είναι «να διασφαλιστεί η πρέπουσα διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» αλλά και η διατήρηση της συνθήκης του Σένγκεν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός της νέας Συνόδου θα είναι να διασφαλιστεί η εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για το προσφυγικό έως σήμερα, μεταξύ των οποίων η συνεργασία με την Τουρκία «για να περιοριστεί η ροή των προσφύγων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top