Ο Μοσκοβισί έδωσε deadline: Διορία ως τη Δευτέρα για να κλείσετε τα προαπαιτούμενα!

Τσακαλώτος: Στόχος μας να ανοίξει το θέμα του χρέους ως τα Χριστούγεννα

Σαφή διορία στην κυβέρνηση μέχρι τη Δευτέρα έδωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί για να κλείσει και τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων.
Όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στις δηλώσεις στο υπουργείο Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρέπει μέχρι τη Δευτέρα να έχουν διευθετηθεί τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στην αξιολόγηση.
Ο Μοσκοβισί αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες αλλά όπως γνωρίζουμε τα κυριότερα από αυτά είναι το θέμα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αλλά και το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Όπως είπε με νόημα, «πρέπει να είναι επιτυχές το Eurogroup της Δευτέρας» καθώς εάν δεν λυθούν αυτά τα ζητήματα «δεν θα είναι εύκολη η δουλειά στη συνέχεια».
Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν πιο αισιόδοξος εξηγώντας ότι υπάρχει συγκεκριμένος οδικός χάρτης για την κυβέρνηση: ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος.
Όπως τόνισε ο ίδιος με νόημα, «κάθε εμπόδιο πρέπει να ξεπεραστεί». Ουσιαστικά, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πως μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει συμβιβασμός για τα ανοικτά ζητήματα
Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει η διευθέτηση του χρέους πριν τα Χριστούγεννα.
Μαξίμου: Επί τάπητος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου με τον πρωθυπουργό νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας έθεσε και το θέμα των «κόκκινων δανείων» για το οποίο ο Γάλλος επίτροπος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο ��ην κοινωνική συνοχή.
Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ��ραπεζών, για την οποία και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν το τέλος του χρόνου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top