«Ξαναχτύπησε» ο Ντάισενμπλουμ: Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά η εκταμίευση

Σε επιστολή του προς τα μέλη της ολλανδικής Βουλής

Την πάγια θέση της Ολλανδίας ότι οποιαδήποτε εκταμίευση δανείων προς την Ελλάδα θα πραγματοποιείται μόνο εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι της δανειακής σύμβασης, επαναλαμβάνει σε ενημερωτική επιστολή του προς τα μέλη της ολλανδικής Βουλής, o υπουργός Οικονομικών της χώρας Γερούν Νταίσελμπλουμ, μετά τα όσα υποστήριξε χθες σε αντίστοιχο ύφος, αλλά με την ιδιότητα του επικεφαλής του Eurogroup.

Αναφερόμενος στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup, την ερχόμενη Δευτέρα, τονίζει οτι θα ασχοληθεί με την τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

Από την πρώτη δόση υπολείπεται ακόμα ένα ποσό 3 δισ. ευρώ, αναφέρεται στην επιστολή, ενώ επισημαίνεται ότι το ποσό αυτό θα χορηγηθεί στην Ελλάδα σε δύο υποδόσεις ύψους 2 δις και 1 δις ευρώ αντίστοιχα υπό τον όρο της εφαρμογής δύο ομάδων προαπαιτούμενων.

«Η Ελλάδα υπερψήφισε το πρώτο νομοθετικό πακέτο που αποσκοπεί στην υλοποίηση της πρώτης ομάδας προαπαιτούμενων η οποία αφορά την εκταμίευση 2 δις ευρώ» αναφέρει ο Ντάισελμπλουμ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top