Στον Παυλόπουλο για τον νόμο για τα κανάλια Παππάς και Σπίρτζης

«Είμαστε τυχεροί που είστε εσείς ΠτΔ καθώς έχετε δώσει μάχες για το θέμα»

«Είμαστε τυχεροί που σας βλέπουμε εντός που προεδρικού Μεγάρου γιατί είσαστε ένας άνθρωπος που έχει δώσει μάχες για το ίδιο ζήτημα στο παρελθόν» είπε ο Νίκος Παππάς στον Προκόπη Παυλόπουλο πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Νομίζουμε ότι κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα ώστε να αποφύγουμε λυπηρά φαινόμενα που υπήρχαν στο παρελθόν. Είμαστε αισιόδοξοι διότι η όλη διαδικασία στη Βουλή έδειξε ότι μπορούμε με προσπάθεια να σχηματίσουμε πλειοψηφίες, πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας και πέραν των πλειοψηφιών που καταγράφονται σε μία απλή ψηφοφορία» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, έκανε λόγο για ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τον δημόσιο βίο της χώρας και πρόσθεσε: «Εύχομαι και ελπίζω, η εφαρμογή της νεότευκτης νομοθεσίας να οδηγήσει επιτέλους στην οριστική εμπέδωση ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου για την λειτουργιά του ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για διπλό στόχο: τη διασφάλιση της πολυφωνίας και την ανεξαρτησίας στην ενημέρωση υπό συνθήκες, υγιούς ανταγωνισμού και δεύτερον η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής.

«Σ’ αυτό πι��τεύω ότι θα υπάρξουν συμπαραστάτες από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας γιατί είναι ένας στόχος, ο οποίος αφορά τον τόπο γενικότερα και το λαό μας, αλλά κυρίως αφορά την εφαρμογή του ίδιου του Συντάγματος. Είναι κρίμα έπειτα από τόσα χρόνια διατάξεις του συντάγματος οι οποίες έγιναν δεκτές με ευρύτατη πλειοψηφία την εποχή εκείνη, οι διατάξεις αυτές σε πολλά πράγματα να μένουν γράμμα κενό περιεχομένου όλοι μας φέρου��ε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, για αυτό το μεγάλο κενό. Καιρός είναι να αγωνιστούμε όλοι, έστω και με αυτή την καθυστέρηση για να πάψει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top