Nίκος Φίλης: 4.000 εκπαιδευτικοί είναι εκτός των σχολικών αιθουσών

«Μελετάμε αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης»-Πρώτη ανάρτηση: 03/11/2015 00:40

Nίκος Φίλης: 4.000 εκπαιδευτικοί είναι εκτός των σχολικών αιθουσών

«Υπάρχουν περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι εκτός αιθούσης. Άλλοι είναι σε διοικητικά καθήκοντα που είναι εντελώς εκτός του σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος, άλλοι δουλεύουν ως διοικητικοί στον εκπαιδευτικό μηχανισμό, είτε στις διευθύνσεις είτε στο υπουργείο» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», προσθέτοντας «Θα συγκροτήσουμε μια επιτροπή υπηρεσιακών μεταβολών και σε δύο μήνες θα έχουμε ένα σχέδιο που θα μειώσει δραστικά τις αποσπάσεις και θα ξέρουμε τον Μάιο που είναι ο καθένας».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν υπάρχουν κενά στους δασκάλους και στις βασικές ειδικότητες πχ. Μαθηματικοί. Τα κενά σε μεγάλο βαθμό έχουν καλυφθεί».

Ο Νίκος Φίλης επεσήμανε «Εμπιστευθείτε τo δημόσιο σχολείο. Είναι θεμέλιο της δημοκρατίας» ενώ διευκρίνισε: «Δεν έχουμε την ευθύνη των προβλημάτων. Έχουμε την ευθύνη της λύσης των προβλημάτων».

Επιπλέον χαρακτήρισε ως «παραδοξότητα το γεγονός ότι ένα παιδί πηγαίνει σε φροντιστήριο, είτε φοιτά σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο σχολείο».

Ο υπουργός Παιδείας, προανήγγειλε τη μελέτη αλλαγής του συστήματος των εξετάσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ενώ δεσμεύτηκε πως «δεν θα μειωθεί ούτε θα αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών». «Έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που καταναλώνει μεγάλο μέρος της χρονιάς στις εξετάσεις. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί καταλλήλως, δηλαδή να γίνει μια αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών. Δεν πρόκειται να γίνει αύριο, αλλά είναι θέμα μελέτης και για αυτό έχουμε εξαγγείλει δημόσιο, εθνικό και κοινωνικό διάλογο, όπου θα πάρουν μέρος όλοι οι φορείς, όπως οι πολίτες και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός», είπε.

Επίσης, ξεκαθάρισε «Δεν θα βάλουμε δίδακτρα σε σχολεία και σε πανεπιστήμια».

Τέλος για τα προβλήματα υποσιτισμού στα δημοτικά σχολεία ο κύριος Φίλης ανέφερε «Είμαστε σε συνεννόηση με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να αρχίσουμε σε λίγες ημέρες -πιλοτικά στην αρχή-, να μοιράζουμε ημερησίως, περίπου 10.000 μερίδες μικρών γευμάτων σε περιοχές με σχολεία χωρίς κυλικεία. Το σχέδιό μας είναι από του χρόνου να επεκταθεί αυτό σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top