Έρχεται νομοσχέδ��ο-τελευταία ευκαιρία για τα αδήλωτα χρήματα

Αλεξιάδης: Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες για το περιουσιολόγιο

Tην κατάθεση νομοσχεδίου -και μάλιστα σύντομα- που θα δίνει κίνητρα για τα αδήλωτα χρήματα προανήγγειλε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα είναι η τελευταία ευκαιρία «σε όσους συμπολίτες με χρήματα εντός ή εκτός, που δεν δικαιολογούνται από φορολογικές δηλώσεις, να τα δηλώσουν».

Όπως τόνισε ο ίδιος, θα υπάρχουν ελκυστικά κίνητρα για τη δήλωση αλλά δεν θα είναι χαριστικές οι διατάξεις, ενώ όσοι δεν το πράξουν και εντοπιστούν στη συνέχεια θα υποστούν βαρύτατες κυρώσεις.

«Όσοι δεν δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία οποτεδήποτε και οπουδήποτε εντοπιστούν μετά το περιουσιολόγιο θα έχουν σοβαρότατες και φορολογικές και ποινικές και άλλες κυρώσεις» σημείωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί διότι σύντομα «θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το περιουσιολόγιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top