Σφοδρή κόντρα Μητσοτάκη-Καμμένου για τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων από τη Lockheed

«Γιατί με τόση βιασύνη η προκαταβολή;» - «Κύριε Μητσοτάκη, εσείς το είχατε υπογράψει!»

Σφοδρή κόντρα Μητσοτάκη-Καμμένου για τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων από τη Lockheed

Πολιτική θύελλα που οδήγησε σε σκληρή κόντρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πάνου Καμμένου άναψε το θέμα της προκαταβολής ύψους 40 εκ. δολαρίων για το πρόγραμμα εκσυχρονισμού και αναβάθμισης των παροπλισμένων αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού από τη Lockheed Martin, συνολικού κόστους 500 εκ. δολαρίων.

«Διαφωνώ με τα 500 εκ. στη Lockheed για πενηντάχρονα αεροπλάνα. Γιατί κ. Τσίπρα τέτοια βιασύνη να πληρώσουμε την προκαταβολή;» έγραψε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ στο twitter, ενώ βέλη προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος κατέθεσε και ερώτηση προς τους τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πανό Καμμένο και Οικονομικών Ευκλειδη Τσακαλώτο για το ζήτημα.

Η απάντηση του κ. Καμμένου στον κ. Μητσοτάκη ήταν άμεση και αιχμηρή, τονίζοντας ότι εφαρμόζεται μια απόφαση που ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ είχε υπογράψει ως υπουργός.

«Αντιλαμβανόμαστε τη μήνη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά των εσωκομματικών αντιπάλων του όπως και τη στάση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου κατά της κ. Φώφης Γεννηματά (ΑΝΥΕΘΑ όταν υπεγράφη η απόφαση του ΚΥΣΕΑ) και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που υπέγραψε P3. Επισυνάπτουμε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ με τις υπογραφές των κ. Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Δένδια και του ιδίου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος προφανώς μέσα στη ζάλη της εξουσίας και του εσωκομματικού παραλογισμού ξέχασε ότι έχει υπογράψει και ο ίδιος την απόφαση για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας» αναφέρει non paper του ΥΠΕΘΑ.

«Θέλουμε να τους παρακαλέσουμε να μην εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μικροπολιτικές διαφορές όπως έκαναν ανεπιτυχώς με τον Αρχηγό ��ΕΕΘΑ» καταλήγει το non paper.

001.jpg
00200.jpg
00300.jpg



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top