Ο Παυλόπουλος στα εγκαίνια της οικίας του Ελ. Βενιζέλου: Κέρδισε την αιωνιότητα με το όραμά του

«Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το όραμα του η μοίρα της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική»

Ο Παυλόπουλος στα εγκαίνια της οικίας του Ελ. Βενιζέλου: Κέρδισε την αιωνιότητα με το όραμά του

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της εκκλησίας, πολιτικοί, παράγοντες δεκάδες σημαντικές προσωπικότητες της Κρήτης αλλά και απλοί Χανιώτες έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της οικίας του Ελευθέριου Βενιζέλου, τα οποία τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά την υποδοχή-έκπληξη, ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε σε εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντας τον «οραματιστή και κορυφαία προσωπικότητα του ελληνισμού που υπερέβη τα εθνικά όρια».

«Μέρος του οράματος και μάλιστα καταλυτικό του Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν το ότι υπηρέτησε πάντοτε μεγάλα ιδανικά. Και τα υπηρέτησε με φρόνηση, όπως δείχνει το ότι για αυτόν η εξουσία δεν όταν πάντα αυτοσκοπός, αλλά θεμιτό, κατάλληλο μέσο επίτευξης υψιπετών εθνικών βλέψεων» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά τον αγιασμό και το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Στην ιερά μνήμη του μεγάλου ηγέτη και πολιτικού Ελ. Βενιζέλου, ελάχιστος φόρος τιμής στο χθες, το σήμερα και το αύριο του Έθνους και του λαού μας». Στη συνέχεια, φύτεψε μια ελιά στον κήπο της οικίας.

664ρ.jpg
Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Προέδρου στη Λέσχη Αξιωματικών του Πεδίου Βολής Κρήτης όπου και εκεί ο κ. Παυλόπουλος έδωσε σύντομη ομιλία.

«Σήμερα η κρητική γη φυλάσσει στα σπλάχνα της ευλαβικά το εθνικό σκήνωμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Αλλά, θέλω να σας τονίσω ότι μπορεί και πρέπει να είστε υπερήφανοι που ο Βενιζέλος είναι θαμμένος εδώ στα Χανιά. Μόνο που δεν είναι θαμμένος στην κρητική γη. Είναι θαμμένος στην ελληνική γη, γιατί ο Βενιζέλος ανήκει σε όλη την Ελλάδα, σε όλο το έθνος» είπε ο κ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος κέρδισε την αιωνιότητα «με το παράδειγμα και το όραμά του».

«Αυτή η αιωνιότητα δεν είναι μόνο προνόμιο, είναι βάρος. Ένα μεγάλο εθνικό βάρος και ένα μεγάλο χρέος το οποίο οφείλουμε να το φέρουμε σε πέρας ενωμένοι» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Μακριά από μικρές διαφορές. Δεν έχουμε να χωρίσομε τίποτα. Το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου μας δείχνει ότι αν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δίχως διχασμούς είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το όραμα του η μοίρα της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top