Να γίνει ντιμπέιτ ή να μην γίνει; Δεν είναι Σαίξπηρ, αλλά ερώτημα που "καίει" τη ΝΔ!

Μπροστά ο Μεϊμαράκης σε νέα δημοσκόπηση

Να γίνει ντιμπέιτ ή να μην γίνει; Δεν είναι Σαίξπηρ, αλλά ερώτημα που "καίει" τη ΝΔ!

​Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει ισοδύναμα, στην αξιωματική αντιπολίτευση ασχολούνται με το αν θα γίνει ή όχι ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών της Ν.Δ, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών που θα γίνουν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες οι κ.κ Β.Μεϊμαράκης, Κυρ.Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απ. Τζιτζικ��στας ερίζουν για το εάν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώπιον, είτε ενός τηλεοπτικού ακροατηρίου, είτε στο πλαίσιο μίας ή δύο εθνικών συνδιασκέψεων, είτε τέλος ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αντίθετος στην διεξαγωγή μιας έστω τηλεμαχίας, οι κκ Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης επιμένουν να γίνει, ενώ πιο χαλαρός εμφανίζεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που ναι μεν εμφανίζεται θετικός, αλλά θέλει να παρίστανται όλοι, ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο το γάντι στην πλευρά Μεϊμαράκη.

«Με καφέ ή χωρίς καφέ, εγώ θέλω να συνομιλήσω με τον κ.Μεϊμαράκη δημόσια» δήλωσε στην εφημερίδα «τα Νέα» ο κ.Μητσοτάκης, ενώ το βράδυ της Κυριακής από τη Σπάρτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέκλεισε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, αφήνοντας αιχμές κατά του κ.Τζιτζικώστα, του έτερου υποψηφίου για την αρχηγία.

«…Στη Βουλή δίδονται οι μάχες. Εμείς δεν είμαστε της περιθωριακής Αριστεράς για το πεζοδρόμιο» είπε ο κ.Μεϊμαράκης για τον 37χρονο περιφερειάρχη, εννοώντας προφανώς το συνταγματικό κώλυμα, που έχει να μην μπορεί να είναι στη Βουλή έως το 2019.

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις, του κ.Μητσοτάκη από την Πάτρα, που δήλωσε ότι ενδεχόμενη νίκη του κ.Τζιτζικώστα θα οδηγήσει νομοτελειακά σε ένα καθεστώς δυαρχίας. «Οι μεγάλες πολιτικές μάχες εξακολουθούν να δίνονται στη Βουλή. Η άποψη μου είναι σαφής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός» τόνισε.

Την ίδια άποψη συμμερίζονται και κάποιοι συνταγματολόγοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με βάσει το Σύνταγμα δεν μπορεί να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς αυτή θα την λάβει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Ν.Δ, εάν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, ο κ.Γεωργιάδης με επιστολή του προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο ζήτησε να γίνουν οπωσδήποτε οι δυο εθνικές συνδιασκέψεις, η μία στην Αθήνα και η άλλη στην Θεσσαλονίκη, όπως πρότεινε και ο κ. Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κκ.Μητσοτάκης και Γεωργιάδης υποστηρίζουν, ότι είναι απαράδεκτο να μην συναντηθούν πουθενά οι τέσσερις υποψήφιοι και να μιλήσουν.

«Είναι αδιανόητο να υποκρινόμαστε ότι φοβόμαστε για την ενότητα του κόμματος, εάν βρεθούμε οι τέσσερις και μιλήσουμε μπροστά σε μία κάμερα. Όποιος το λέει αυτό δεν υπηρετεί την ενότητα του κόμματος, υπηρετεί προσωπική στρατηγική» σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης, που προτείνει και την συνεδρίαση της Κ.Ο.

Στο ίδιο κλίμα υπάρχει μεγάλη ομάδα βουλευτών που ζητούν να γίνει ανοικτή και στα ΜΜΕ, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου οι τέσσερις υποψήφιοι θα τοποθετηθούν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών.

Ο κ.Τζιτζικώστας πάντως ...κλείνει τα αυτιά του σε όσα λέγονται και το βράδυ της Κυριακής από την Άρτα, είπε ότι «τώρα που διαλύθηκαν οι ψευδαισθήσεις, είναι η στιγμή για να αναδειχτεί η Κεντροδεξιά».

Μπροστά ο Μεϊμαράκης σε νέα δημοσκόπηση

Όλα αυτά, στη σκιά των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν όλες τον κ.Μεϊμαράκη να προηγείται. Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της e-voice για την «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο κ.Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 39,2% των ερωτηθέντων, ο κ.Τζιτζικώστας από το 32,8% και ακολουθούν οι κκ Μητσοτάκης με 16,7% και Γεωργιάδης με 7,9%.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top