Στις Φυλακές Διαβατών ο Τσίπρας

Εγκαινιάζει την πρώτη μονάδα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ

​Την πρώτη μονάδα απεξάρτησης, που θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα των φυλακών Διαβατών, εγκαινιάζει σήμερα, Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τις φυλακές και συγκεκριμένα την αυτόνομη πτέρυγα της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» των φυλακών Διαβατών, που θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 84 άτομα, τα οποία θα ακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης σε καθημερινή 24ωρη βάση, χωρίς να επιστρέφουν στα κελιά με τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Συνολικά, περίπου 170 άτομα παρακολουθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στις φυλακές της Βόρειας Ελλάδας και ήδη αρκετά από αυτά έχουν υποβάλει αίτηση για τη μεταφορά τους στη νέα θεραπευτική κοινότητα στα Διαβατά.

Σημειώνεται ότι η διώροφη πτέρυγα όπου λειτουργεί το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα από το ��ΕΘΕΑ και διαθέτει στο ισόγειο μαγειρεία, τραπεζαρία, αίθουσες συναντήσεων και αυτόνομο χώρο προαυλισμού και άθλησης, ενώ στον πρώτο όροφο έχουν διαμορφωθεί κελιά τριών ατόμων. Την ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου και την προετοιμασία των γευμάτων έχουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Όσοι ολοκληρώνουν το πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση για πρόωρη αποφυλάκιση και ένταξη στο Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης. Έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια της φροντίδας μετά την αποφυλάκιση και η στήριξη της πλήρους κοινωνικής επανένταξης των συμμετεχόντων,που είναι και τελικός στόχος του όλου εγχειρήματος.

Το εγχείρημα θεωρείται καινοτόμο, αφού ανάλογα προγράμματα με αυτόνομη λειτουργία μέσα σε φυλακές υπάρχουν μόνο στις ΗΠΑ και, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη Μεγάλη Βρετανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top