ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έκαναν τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ γραμματείς και τώρα προσλαμβάνουν άλλες

Δείτε το επίμαχο ΦΕΚ

​Μετά τον σάλο για την τοποθέτηση καθαριστριών σε θέσεις... γραμματέων στα δικαστήρια, με νέα απόφασή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζητά την πρόσληψη νέων για το υπουργείο Οικονομικών!

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών «ανοίγει» 165 νέες θέσεις μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σε μια περίοδο μάλιστα που αναζητούνται παντού ισοδύναμα, προκειμένου να γλιτώσουν τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση οι Έλληνες, οι οποίοι «τα βλέπουν» όλα με τους φόρους!

Η απόφαση του υπουργού, υπογράφηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Η απόφαση προβλέπει την πρόσληψη 111 καθαριστριών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κατά κύριο λόγο στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα),καθώς και άλλων 54 σε κεντρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως ��αι η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ.

Για να ξεκινήσει η παροχή των υπηρεσιών θα πρέπει να υπογραφεί ατομική σύμβαση από κάθε καθαρίστρια και η λήξη κάθε σύμβασης ορίζεται υποχρεωτικά στην 31η Δεκεμβρίου 2015.

Μπορεί οι προσλήψεις σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει στην χώρα να είναι αναγκαίες, μπορεί οι μισθοί που παρέχονται να μην φτάνουν ούτε για τα βασικά, ωστόσο το "άνοιγμα" των θέσεων μόλις λίγες ημέρες μετά την μεταφορά 17 καθαριστριών σε... διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες είχαν επαναπροσληφθεί από την κυβέρνηση μετά την απόλυσή τους, στο πλαίσιο των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση με το δεύτερο μνημόνιο, προκαλεί ερωτήματα!

Δείτε το επίμαχο ΦΕΚ

fek11.pdffek11.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top