Κύπριος ΥΠΟΙΚ: «Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια»

Μίλησε για το παρασκήνιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους

Κύπριος ΥΠΟΙΚ: «Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια»

​Στο παρασκήνιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Για το αν ο κίνδυνος του Grexit ήταν μια υπαρκτή πιθανότητα, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά ότι: «υπήρχε ένας σοβα��ότατος κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα δραματικό σκηνικό που θα απειλούσε τη συμμετοχή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ευρώ αλλά και θα έβαζε τους πολίτες της Ελλάδας σε νέες οικονομικές περιπέτειες».

Σχετικά με τη πρόσφατη δήλωση του κ. Σόιμπλε στη Liberation ότι 15 από τα 19 κράτη της ευρωζώνης ήταν υπέρ της εισήγησης για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ήταν περισσότερα τα κράτη που δεν συμφώνησαν με αυτήν την πρόταση.

«Υπήρχε μια μερίδα κρατών που ποτέ δεν συμπορεύθηκε με αυτήν τη λογική» και αναφέρθηκε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο αλλά και άλλα κράτη που δεν είχαν ακραίες προσεγγίσεις.

Αναφερόμενος στις πολύωρες συνεδριάσεις του Eurogroup για το θέμα της Ελλάδας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως από την αρχή είχε διαμορφώσει εικόνα για το που οδηγούνταν τα πράγματα.

«Ένιωθα βαρύτατη την ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που έβλεπα πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup να χαράσσεται μια πορεία που θα έθετε αναπόφευκτα την Ελλάδα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση», ανέφερε ο κύπριος υπουργός και πρόσθεσε ότι: «Ευθύνη που σχετίζεται με το γεγονός ότι γνώριζα. Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια».

«Ευτυχώς λήφθηκαν δύσκολες αλλά σωστές αποφάσεις», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top