Δραγασάκης: Αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση διαφορετικά κινδυνεύουν οι καταθέσεις

"Δεν δεχόμαστε πώληση των «κόκκινων» δανείων"

Δραγασάκης: Αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση διαφορετικά κινδυνεύουν οι καταθέσεις

​«Αν δεν βγούμε από τον φαύλο κύκλο της κρίσης θα βουλιάζουμε διαρκώς». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Κάνουν λάθος όσοι δεν βλέπουν ότι το προηγούμενο διάστημα διεξήχθη ένας πόλεμος ενάντια όχι στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα. Η χώρα …δεν πρέπει να δώσει το δικαίωμα σε νέους εκβιασμούς, γιατί… μπορεί να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του grexit» πρόσθεσε ο κ.Δραγασάκης

Ο κ.Δραγασάκης μίλησε για "οικονομικό κανιβαλισμό", στην αρχή της κρίσης, όταν οι τράπεζες ήτα�� σε πολύ καλή κατάσταση και φορτώθηκαν με κρατικά ομόλογα τα οποία αργότερα "κουρεύτηκαν" με το PSI. Σύμφωνα με τον κ.Δραγασάκη, το κούρεμα των ομολόγων, η αύξηση των κόκκινων δανείων, λόγω της κρίσης και της ανεργίας καθώς και οι απώλειες καταθέσεων ύψους 120 δισ. ευρώ, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση των τραπεζών.

Ο κ.Δραγασάκης, χαρακτήρισε αναγκαιότητα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του 2015, διότι το 2016 θα ενσωματωθεί μια οδηγία που θα δημιουργήσει κινδύνους για τις καταθέσεις, αλλά και γιατί δεν θα πρέπει η χώρα να μείνει ανοικτή σε εκβιασμούς.

Παράλληλα, ο κ.Δραγασάκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί την πώληση «κόκκινων» δανείων, διευκρινίζοντας ότι «δεχόμαστε αναδιαρθρώσεις δανείων υπό τον όρο ότι θα μπαίνουν νέα κεφάλαια από μετόχους και επενδυτές», ενώ έκανε λόγο για «σεβασμό στην πρώτη κατοικία».

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top