Φωνές πάλι στην Βουλή: Κόντρα Τσακαλώτου με Βορίδη, Μανιάτη και Κουτσούκο

Στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Φωνές πάλι στην Βουλή: Κόντρα Τσακαλώτου με Βορίδη, Μανιάτη και Κουτσούκο

​Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να αντιπαρατίθεται με τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη και Γιάννη Κουτσούκο.

«Κύριε Βορίδη εγώ αν είχα φίλο – σύντροφο, υποψήφιο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που έλεγε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θα βγάλω τα λεφτά μου από τις τράπεζες, δεν θα μιλούσα για αυτό το θέμα. Θα μιλούσα για κάτι άλλο. Θα μιλούσα για φιλολογική συζήτηση, για τα βιβλία, για τον κινηματογράφο, αλλά για το πώς έφτασαν οι ελληνικές τράπεζες σε αυτό το σημείο, δεν θα μιλούσα» είπε ο κ.Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στον κ.Βορίδη.

Η κόντρα του υπουργού Οικονομικών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε όταν ο κ.Τσακαλώτός απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Χρίστο Δήμα, είπε ότι «είχαμε μια στρατηγική να αλλάξουμε αυτή την Ευρώπη και να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πολιτική και γι' αυτό υπήρχε ασφυξία και εσείς μαζί με τους συντρόφους από το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσατε να υπονομεύσατε αυτή την προσπάθεια». Η λέξη «σύντροφοι» έκανε πυρ και μανία τους κκ Κουτσούκο και Μανιάτη, με τον πρώτο να φωνάζει «πρέπει να ντρέπεστε» και τον δεύτερο να ρωτά «Μια συγγνώμη δεν μπορείτε να ζητήσετε; Εσείς δεν βάλατε τα capital controls;».

«Δεν ακούσαμε ούτε μια συγγνώμη, Είναι ντροπή αυτό που γίνεται» είπε στην συνέχεια ο κ.Μανιάτης και πρόσθεσε «Δεν ήμασταν ποτέ σύντροφοι με τη ΝΔ. Συγκυβερνήσαμε για λόγους εθνικής ανάγκης. Δεν υποστείλατε τη σημαία της ιδεολογικής διαφοροποίησης από τη ΝΔ».

«Αποσύρω ανεπιφύλακτα ότι έχετε σχέσεις συντροφικότητας» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βάζοντας τέλος στην αντιπαράθεση.

Ο υπουργός Οικονομικών στην συνέχεια διαβεβαίωσε ότι «απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα».

Παράλληλα, ο κ.Τσακαλώτος τόνισε ότι υπάρχει στο σχέδιο νόμου η πρόβλεψη για αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητών των τραπεζών, αλλά και επιλογή των μελών του ΤΧΣ από Επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος. «Όσοι κριθούν ανεπαρκείς (σσ διοικητές τραπεζών) θα απομακρυνθούν» ξεκαθάρισε, ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διοικήσεις των τραπεζών που - όπως υποστήριξε - συνδέονταν με πολιτικά κόμματα, με κανάλια και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο κ.Τσακαλώτος δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top