Άναψαν τα αίματα για τα προαπαιτούμενα: Αποχώρησε το ΚΚΕ από την Επιτροπή

Αντιδρώντας στον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου

Άναψαν τα αίματα για τα προαπαιτούμενα: Αποχώρησε το ΚΚΕ από την Επιτροπή

Με σφοδρές αντιπαραθέσεις από την αντιπολίτευση ξεκίνησε η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

«Έχετε ξεπερά��ει κάθε όριο, έχετε ξεπεράσει και τους προηγούμενους με τις πρακτικές σας» είπε σε έντονο ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, αντιδρώντας στον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «διαδικασία-τσίρκο».Ο ίδιος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την κοινοβουλευτική διαδικασία σε λάστιχο «μόνο και μόνο για να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές», με τον εισηγητή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα να ασκεί και ο ίδιος δριμεία κριτική λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να έρχεται ένα νομοσχέδιο 350 σελίδων την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή και την επόμενη το πρωί να ζητείται από τους βουλευτές να τοποθετηθούν επ’ αυτού.

Ενστάσεις εξέφρασαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη να απαντά πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε σε στιγμές κανονικότητας είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει» και να τονίζει ότι η χώρα πρέπει να φανεί συνεπής με τις χρονικές προθεσμίες αλλιώς κινδυνεύει με κυρώσεις.

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς κατέθεσε νέα πρόταση που έγινε τελικά αποδεκτή κατά πλειοψηφία: να μετατεθεί κατά μια ημέρα η β’ ανάγνωση του ν/σ ώστε να υπάρξει το χρονικό διάστημα των 24 ωρών που απαιτεί ο Κανονισμός και την Πέμπτη να συζητηθεί και να ψηφιστεί, από την Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ διαφώνησε και αποχώρησε από την Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top