Συνεχίζει να προκαλεί ο Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν θα τα καταφέρει-Είμαι περήφανος για τη Μέρκελ

Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί

Συνεχίζει να προκαλεί ο Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν θα τα καταφέρει-Είμαι περήφανος για τη Μέρκελ

​Οι συνεντεύξεις του Γ. Βαρουφάκη στα ξένα ΜΜΕ καλά κρατούν, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να συνεχίζει να αφήνει αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και του Α. Τσίπρα.

Στην τελευταία του λοιπόν συνέντευξη στη Deutsche Welle, ο κ. Βαρουφάκης, ως άλλος μάντης Κάλχας, προβλέπει ότι το τρίτο Μνημόνιο δεν πρόκειται να πετύχει, ενώ δηλώνει ότι ο ίδιος θέλει να δώσει το δικό του στίγμα για το μέλλον της Ευρώπης που πρέπει να αλλάξει.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει. Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στην ανόητη θέση που όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Γερμανών και της ελληνικής κυβέρνησης - παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα», είπε.

Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει… «περήφανος» για την Α. Μέρκελ, όσον αφορά στη στάση που υιοθέτησε απέναντι στο προσφυγικό.

«H στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων στην Ευρώπη», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top