Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίησ�� των τραπεζών

Η ψήφισή του θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντoς

​Κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει με τις διαδικασίες του κατεπείγοντoς. Έτσι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικών και η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17:00.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 10:00 του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί μετά από δέκα ώρες.

Όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση, με το νομοσχέδιο ��ρυθμίζεται το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Οι σχετικές διατάξεις του νόμου του ΤΧΣ επικαιροποιούνται, ενώ παράλληλα εισάγονται νέες ρυθμίσεις που αποβλέπουν στην ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου ως μηχανισμού ενίσχυσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

«Το Ταμείο στους επόμενους μήνες θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με σημαντικά ποσά και καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή την τελευταία προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας», αναφέρεται στην εισηγητική και επισημαίνεται ότι «το Ταμείο καλείται να έχει έναν αυξημένο ρόλο στη διακυβέρνηση των τραπεζών, τις διοικήσεις των οποίων θα αξιολογεί συστηματικά προκειμένου να διασφαλίσει ότι αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους λαμβάνουν από τον Έλληνα φορολογούμενο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top