Βαρουφάκης: «Ο Τσίπρας με παρακαλούσε να μείνω στην κυβέρνηση»

«Δεν με έδιωξε»

Βαρουφάκης: «Ο Τσίπρας με παρακαλούσε να μείνω στην κυβέρνηση»

​Μπορεί τον τελευταίο καιρό η προσοχή να έχει πέσει στα διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις αμοιβές που φέρεται να παίρνει ο Γ. Βαρουφάκης στις ομιλίες του, εκείνος όμως μάλλον σκέφτεται ακόμα τον τρόπο που αποχώρησε από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη λοιπόν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως ο Α. Τσίπρας τον παρακαλούσε να μείνει.

«Μου πρόσφερε το υπουργείο Οικονομίας, τη θέση του Γ. Σταθάκη. Του είπα "είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να αλλάξω όροφο για να υπογράψω κάτι το οποίο πίστευα και πιστεύω πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί; Όχι Αλέξη σ΄ ευχαριστώ», φέρεται να είπε ο Γ. Βαρουφάκης και μετά να έδωσε την παραίτησή του.

Όσο για το σάλ�� που έχει προκληθεί στην Ιταλία μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι πήρε 1.000 ευρώ το λεπτό για να εμφανιστεί σε μια τηλεοπτική εκπομπή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να λέει:

«Και τι θέλετε να έκανα; Αφού οι αθεόφοβοι της RAI με παρακαλούσαν να μου δώσουν τόσα λεφτά; Και δεν ήταν μόνον 24.000 ευρώ ή εάν θέλετε 1.000 ευρώ το λεπτό. Ήταν πολύ περισσότερα που μου πρόσφεραν εάν υπολογίσεις και τους φόρους. Δεν είχα όρεξη να πάω, δεν ήθελα, πώς το λένε... Είχα εκείνη την ημέρα σημαντικές συναντήσεις στο Παρίσι, αλλά οι Ιταλοί με πίεσαν. Μου πρόσφεραν αυτό το ποσό (στο οποίο πρέπει να προσθέσετε 45% φόρους), πρώτη θέση σε αεροπορικά εισιτήρια και πήγα. Ήταν μία αξιόλογη πολιτική εκπομπή, τα οικονομικά της οποίας λειτουργούν με βάση τις διαφημίσεις που εισπράττει η παραγωγή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top