Κομισιόν: Mάλλον την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για εκταμίευση των 2 δισ.ευρώ

Υπάρχουν δυο σημαντικές εκκρεμότητες με την Αθήνα, τονίζουν

Την επόμενη βδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup, ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης στην Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ. Αυτό δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης πηγή της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην τακτική συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup, που έγινε σε καλό κλίμα, διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων και ότι «απομένει λίγος δρόμος», κάτι που πάντως θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση.

Ο λόγος που δεν έλαβε η Αθήνα το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση των χρημάτων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ήταν γιατί παραμένουν εκκρεμότητες αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί εταίροι ζήτησαν από την κυβέρνηση να επιταχύνει, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία την επόμενη βδομάδα και πάντως πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 9 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top