Γεύση από Μοσκοβισί λίγο πριν έρθει Αθήνα:Θα ληφθούν σκληρές αποφάσεις εντός του δεκαπενθημέρου

Βλέπει πάντως αμοιβαία βούληση στην λήψη μέτρων!

Γεύση από Μοσκοβισί λίγο πριν έρθει Αθήνα:Θα ληφθούν σκληρές αποφάσεις εντός του δεκαπενθημέρου

​Λίγα 24ωρα πριν έρθει στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά θέματα Πιερ Μοσκοβισί μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο για τις «σκληρές αποφάσεις» που θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση «ως το τέλος της χρονιάς», ώστε να συνεχίσει να παίρνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

«Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς. Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», τόνισε ο κ.Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική, διότι θα δοθούν «διευκρινήσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.

«Από τον Ιούλιο εργαζόμαστε, μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας αναμφίβολα χωρίς προηγούμενο ανάμεσα σε μια ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους», σημείωσε πάντως με ικανοποίηση ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι εύκολα, υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (...), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top