Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Βασική εθνική σύνταξη 384 ευρώ πρότεινε ο Κατρούγκαλος

Ανέλυσε το ασφαλιστικό χωρίς αριθμούς ο υπουργός Εργασίας

Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Βασική εθνική σύνταξη 384 ευρώ πρότεινε ο Κατρούγκαλος

​Για τέσσερις ώρες συνεδρίαζε το απόγευμα της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε τις θέσεις και τους στόχους του υπουργείου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, αναφέρθηκε στην «κακή» κατάσταση των Ταμείων, χωρίς ωστόσο να μιλήσει για συγκεκριμένα νούμερα κάτι που, όπως είπε, θα κάνει στις επόμενες συνεδριάσεις του οργάνου, αφού προηγηθεί διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών και τους δανειστ��ς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο, για βασική εθνική σύνταξη 384 ευρώ, ποσό στο οποίο θα προστίθεται το ανταποδοτικό τμήμα των εισφορών, που έχει καταβάλει κάθε ασφαλισμένος.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο πρέπει να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και να βρει περίπου 900 εκατ.ευρώ για να κλείσει η "τρύπα" για το 2016. Στο τραπέζι η κυβέρνηση ρίχνει και άλλα μέτρα, όπως η διασύνδεση ενός μέρους της γενικής φορολογίας απευθείας με τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των Ταμείων, αλλά και η μεταφορά εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, προτάσεις, που όπως και να'χει, πρέπει να περάσουν από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Δείτε επίσης:

Νέα εγκύκλιος: Ποιους αφορούν τα νέα όρια ηλικίας - Τι σύνταξη θα παίρνουν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top