Προσφυγικό και οικονομική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Σταϊνμάγερ (ΦΩΤΟ)

Πρέπει να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Προσφυγικό και οικονομική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Σταϊνμάγερ (ΦΩΤΟ)

To προσφυγικό και η οικονομική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

tsiprass.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας ανέλυσε το θέμα των κέντρων υποδοχής των μεταναστών, αλλά και των 20.000 επιπλέον προσφύγων, που καλείται να φιλοξενήσει η χώρα μας με την επιδότηση ενοικίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, που αρνούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, όπως η Ουγγαρία, ενώ ανέλυσε εκτενώς τη στήριξη, οικονομική και τεχνική, που χρειάζεται η Ελλάδα για το προσφυγικό ζήτημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δραματικές εικόνες που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στο Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπισή του αποτελεί ανθρωπιστικό καθήκον.

tsiprass2.jpg

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ θα πρέπει να είναι η συνεννόηση με την Τουρκία, ώστε να μεταφερθεί εκεί το βάρος της διαχείρισης.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ.Τσίπρας μίλησε για τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας που υπάρχουν, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.

tsiprass3.jpg

Ο γερμανός υπουργός από την πλευρά του φέρεται να αναγνώρισε πως πέρα από τις χώρες, που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό πρόβλημα, οι υπόλοιπες δεν αισθάνονται πως επηρεάζονται.

Ο κ.Σταϊνμάγερ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, χαρακτηρίζοντας το προσφυγικό ως «μεγάλο ζήτημα» της περιόδου αυτής.

Παράλληλα, οι κκ Τσίπρας και Σταϊνμάγερ συζήτησαν για το Κυπριακό και για άλλα διμερή θέματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top