Δραγασάκης:Μέχρι την Κυριακή ψηφίζουμε την ανακεφαλαιοποίηση και Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Δραγασάκης:Μέχρι την Κυριακή ψηφίζουμε την ανακεφαλαιοποίηση και Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία

Την επιθυμία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα πραγματοποιηθεί να είναι και η τελευταία εξέφρασε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δραγασάκης.

Όπως τόνισε ο κ.Δραγασάκης, ενημέρωσε τον κ.Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στον τομέα των τραπεζών και τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, εκτιμώντας ότι «οι προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική έκβαση υπάρχουν», προσθέτοντας ότι το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι ανάγκες των τραπεζών και μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση. Ο ίδιος τόνισε, πως από Δευτέρα θα αρχίσει πια η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», τόνισε, εξηγώντας ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

«Γι' αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής, το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση», είπε.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ.Δραγασάκη είναι «να συνδέσουμε τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top