Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: «Η Ελλάδα καθορίζει τα σύνορα της Ευρώπης»

«Το ποια είναι τα σύνορα και ποιος είναι ο τρόπος που θα τα προστατεύσουμε είναι θέμα κυριαρχίας του κάθε κράτους»

​Αυστηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα καθορίζει κυρίαρχα τα σύνορα της Ευρώπης εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Β. Σταϊνμάιερ.

«Η Ευρώπη έχει σύνορα. Και τα σύνορά της καθορίζονται με βάση το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο, κυρίως. Αυτά τα σύνορα είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως από τα κράτη-μέλη. Αυτά τα σύνορα θα τα προστατεύσουμε μαζί, αλλά το ποια είναι τα σύνορα και ποιος είναι ο τρόπος που θα τα προστατεύσουμε είναι θέμα κυριαρχίας του κάθε κράτους και αυτό το καθορίζουμε εμείς», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ακόμα τον ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Ευρώπη για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη είναι η καταλληλότερη δύναμη για να τελειώσει αυτόν τον πόλεμο, διότι γνωρίζει πολύ περισσότερο τι σημαίνει άνθρωπος, τι σημαίνει ανάγκη να προστατεύσουμε τον άνθρωπο, να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες, με βάση τις οποίες γεννήθηκε η Ευρώπη».

«Γνωρίζετε ποιες είναι οι αρχές και οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Μένουμε σταθεροί σε αυτές, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα οικονομικά. Εμείς θα υπερασπιστούμε τον άνθρωπο, θα συνεργαστούμε και θέλουμε τη συνεργασία με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως με τη Γερμανία. Προσβλέπουμε στην αλλαγή της FRONTEX, ώστε να γίνει μία πραγματική δύναμη για να θωρακίσουμε τα σύνορά μας και να τα προστατεύσουμε», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου και εξήρε τη δική του συμβολή για την προάσπιση της ευρωπαϊκής ιδέας.

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν θα οδηγηθούμε πουθενά εάν ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο, αναφορικά με το προσφυγικό και επεσήμανε ότι χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική επί του θέματος».

Κατέληξε τέλος ότι «για όλα αυτά χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, αλλά και καταμερισμός των βαρών».

Δείτε περισσότερα για τις επαφές του Γερμανού ΥΠΕΞ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top