Δένδιας για προσφυγικό: «Η Ελλάδα ως πρώτη χώρα υποδοχής θα μείνει με το πρόβλημα»

«Όσο η ΕΕ δεν αναλαμβάνει δράση κατά των διακινητών προσφύγων το πρόβλημα θα συνεχίζεται»

Δένδιας για προσφυγικό: «Η Ελλάδα ως πρώτη χώρα υποδοχής θα μείνει με το πρόβλημα»

​Για τα εσωκομματικά της ΝΔ, αλλά και την προσφυγική κρίση μίλησε στην εκπομπή Live U του Star ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας.

«Στη ΝΔ έπρεπε να βρούμε την πρόταση προς την κοινωνία και μετά τον αρχηγό. Πήγαμε ανάποδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά τις ενστάσεις του για τη διαδικασία που επιλέχθηκε για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ.

Όσον αφορά στο προσφυγικό και στις τραγικές εικόνες των νεκρών που ανασύρονται από το Αιγαίο, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει απάντηση για το πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η τραγωδία και πρόσθεσε πως οι θέσεις της κυβέρνησης απορρίφθηκαν στη σύνοδο κορυφής, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Εκτίμησε ακόμα ότι η επιδότηση ενοικίου θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για το κέντρο των πόλεων και κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει δράση κατά των διακινητών προσφύγων και παράνομων μεταναστών, καθώς αν δεν γίνει αυτό, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι αρκετές χώρες της ΕΕ σκέφτονται να κλείσουν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να μείνει η Ελλάδα με το πρόβλημα ως η πρώτη χώρα υποδοχής.

«Πρέπει η ΕΕ να εξαρθρώσει τα δίκτυα διακίνησης και μπορεί να το κάνει και η Ελλάδα να διαμορφώσει συμμαχίες πάλι με χώρες του νότου. Η κυβέρνηση απλώς ανακουφίζει ερασιτεχνικά τον ανθρώπινο πόνο και λέει “πονηρά” στους πρόσφυγες να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ», είπε ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top