Χαμός στην Ιταλία: Ο Βαρουφάκης πήρε 1.000 ευρώ το λεπτό για να εμφανιστεί στη Rai

Νέα δημοσιεύματα για τις αμοιβές που παίρνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών για τις ομιλίες του

​Νέες πληροφορίες όσον αφορά στις αμοιβές που παίρνει ο Γ. Βαρουφάκης για τις ομιλίες του φέρνουν στο φως οι ιταλικές εφημερίδες, La Stampa και Corriere della Sera, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών πήρε 1.000 ευρώ το λεπτό για να εμφανιστεί σε εκπομπή της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης.

Τα δημοσιεύματα, έρχονται μετά τη δημοσίευση των αμοιβών του κ. Βαρουφάκη, στο προσωπικό του blog και ύστερα και από τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι παίρνει περίπου 55.000 ευρώ για τις διαλέξεις του στο εξωτερικό.

Οι δύο εφημερίδες, σε δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές τους σελίδες, τονίζουν ότι ο πρώην τσάρος της Οικονομίας πήρε ως αμοιβή 24.000 ευρώ για μια συνέντευξη στην εκπομπή «Che Tempo Che Fa», στη Rai 3, επισημαίνουν όμως ότι το ίδιο δεν συνέβη για τις εμφανίσεις του στη Βρετανία, καθώς δεν πήρε ούτε ένα ευρώ για συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Μάλιστα, σε ταξίδι που έκανε για να μιλήσει σε μια εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ αποδέχθηκε να μεταβεί με οικονομική θέση και όχι με business class όπως έγινε στην περίπτωση της Rai.

«Ο πρώην υπουργός έχει γίνει λέκτορας πολυτελείας», γράφει χαρακτηριστικά η «La Stampa».

Ενδεικτικό του σάλου που έχει προκληθεί στην Ιταλία είναι το γεγονός ότι το Forza Italia ζητά εξηγήσεις από τη Rai για το υπέρογκο ποσό που δόθηκε στον πρώην Έλληνα υπουργό, για μια συνέντευξη μόλις 24 λεπτών!

«Αν αυτά τα ποσά αληθεύουν, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό και πρωτοφανές γεγονός», είπε ο Ρενάτο Μπρουνέτα, ενώ η εκπρόσωπος του κόμματος, Μάρα Καρφάνια, έγραψε στο Twitter πως ελπίζει να μην πληρώνουν οι Ιταλοί την Rai για να εμφανίζεται ο Γ. Βαρουφάκης και να πληρώνεται γι’ αυτό.

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε στο blog του ότι πήρε για την εμφάνισή του στη συγκεκριμένη εκπομπή 24.000 ευρώ και ότι ταξίδεψε στην πρώτη θέση, ενώ για ομιλία του στο Ίδρυμα Abraaj στη Σιγκαπούρη στις 21 Οκτωβρίου πήρε το ποσό των 28.800 ευρώ και ταξίδεψε business class.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top