Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ με προσφυγικό και μνημόνιο στις βαλίτσες του

Θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ με προσφυγικό και μνημόνιο στις βαλίτσες του

​Στην Αθήνα καταφτάνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Β. Σταϊνμάιερ, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Στην ατζέντα των συναντήσεων αυτών θα βρίσκονται σε πρωταρχική θέση το προσφυγικό, οι διμερείς σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου, αλλά και η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στις 14:00 με τον Έλληνα ομόλογό του, Ν. Κοτζιά. Πριν από τη συνάντηση αυτή όμως, στις 13:00, ο κ. Κοτζιάς θα συνοδεύσει τον κ. Σταϊνμάιερ στο Προεδρικό Μέγαρο, στην ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο και κατόπιν στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, όπως επίσης και γεύμα εργασίας.

Στις 19:00 ο κ. Κοτζιάς θα συνοδεύσει τον Γερμανό ομόλογό του στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του κ. Σταϊνμάιερ σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

«Στην Αθήνα ο κ. Σταϊνμάιερ θα μιλήσει με τη νέα ελληνική ηγεσία, αλλά και άλλους εκπροσώπους της Ελλάδας, για τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν από κοινού. Σε αυτά ανήκει βεβαίως η αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, οι οποίες έρχονται μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σε αυτά τα θέματα ανήκει και η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, δηλαδή η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», δήλωσε για την επίσκεψη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι για τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναζωογόνηση και εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων και χαρακτήρισε «εξαιρετικά μεγάλο βάρος» για την Ελλάδα τα προσφυγικά κύματα.

«Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αποτελεί πεποίθησή μας εδώ και εβδομάδες και μήνες ότι χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κοινές ευρωπαϊκές λύσεις. Σε αυτές ανήκουν από την σκοπιά του υπουργού Εξωτερικών ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και η πιο δίκαιη κατανομή των βαρών και των προσφυγικών ροών», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top