«Καλή Χρονιά» ευχήθηκε ο Νίκος Φίλης μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Αθήνα

«Το μήνυμα της επετείου είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας και θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το δημόσιο σχολείο» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας

«Καλή Χρονιά» ευχήθηκε ο Νίκος Φίλης μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Αθήνα

​Μια… διαφορετική ευχή έκανε ο Νίκος Φίλης μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα, καθώς στην αρχή της δήλωσης του ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλους, και στο τέλος «καλή χρονιά!»

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Χρόνια πολλά σε όλους, του χρόνου να είναι καλύτερα η πατρίδα μας, με τις δυσκολίες που περνάμε αυτές τις μέρες, να δούμε το ξέφωτο της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη. Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο, είναι μήνυμα ζωντανό, κατά του Ναζισμού, κατά του Πολέμου, κατά του Ρατσισμού, ένα μήνυμα τόσο επίκαιρο στις μέρες μας, όπου κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης, χωρίς να βρίσκουν πάντοτε την αναγκαία προθυμία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να μείνει πιστή στην παράδοσή της, την παράδοση της φιλοξενίας και της δημοκρατίας. Γνωρίζει από προσφυγιά και γνωρίζει πώς να ανταποκρίνεται όταν η χώρα το απαιτεί. Το μήνυμα της επετείου είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας και θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το δημόσιο σχολείο. Καλή χρονιά σε όλους και συγχαρητήρια για τη σημερινή παρέλαση στα παιδιά, στους δασκάλους και στους διοργανωτές».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top