«Καρφώνει» Κουτρουμάνη ο Κατρούγκαλος για κινδυνολογία σε βάρος των Ελλήνων

Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εργασίας χαρακτηρίζει «έωλη την κριτική στη κοινή Υπουργική Απόφαση»

Τον πρώην Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη «κάρφωσε» με ανακοίνωση του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας «έωλη» την κριτική που δέχθηκε η κοινή Υπουργική Απόφαση (Χουλιαράκη-Κατρούγκαλου).

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για υποκρισία και κινδυνολογία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία σε βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων δεν έλειψαν ούτε την ημέρα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

Έτσι, με περισσή υποκρισία, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση ανακαλύπτουν σε μία ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) εκείνα που και οι ίδιοι ψήφισαν σε προηγούμενους νόμους.

Υποκρίνονται, μάλιστα, τους έκπληκτους όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία υπουργική απόφαση και καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει νόμο. Κατά συνέπεια, η σφοδρή κριτική για την Κοινή Υπουργική Απόφαση Χουλιαράκη-Κατρούγκαλου είναι απολύτως έωλη καθώς η ΚΥΑ αναφέρεται στο νόμο 4336/2015 και 4093/2012 όπου ορίζονται ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των οποίων η αναφορά θεωρήθηκε περιττή».

Να σημειώσουμε, ότι αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκαν οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη στο Mega, όπου βγήκε και είπε πως καταργούνται θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, τονίζοντας ότι καταργούνται τα 35 χρόνια για σύνταξη, ενώ εξήγησε πως όσοι είχαν 35 χρόνια υπηρεσίας μέχρι τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει για να φύγουν να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο από 58,5 και άνω.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top