Καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τοποθετούνται γραμματείς στα Δικαστήρια!

Προκαλεί αντιδράσεις η απόφαση

Πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, η απομάκρυνση των οποίων από το Δημόσιο επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε προκαλέσει μείζονα πολιτική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, τοποθετούνται πλέον σαν… γραμματείς στα Δικαστήρια!

Πρόκειται για απόφαση η οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star.gr, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης) την εντάσσουν στο καθεστώς της κινητικότητας, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά διευκρινίζουν ότι αφορά ελάχιστα άτομα σε σχέση με το σύνολο και μόνο για όσες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

katahristries eggrafo 1 a.jpgΣε αποσπάσματα από ΦΕΚ που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο πάντως αναφέρονται τα ονόματα 16 τουλάχιστον γυναικών που προέρχονται όλες από τον κλάδο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Καθαριστριών, με 4 από αυτές να μετακινούνται στον κλάδο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Επιμελητών Δικαστηρίων, 8 στον κλάδο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γραμματέων και 4 στον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Γραμματέων.

katharistries egggrafo 2 a.jpgΜάλιστα, με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Γιώργος Μουρούτης, πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, θέτει ζήτημα διάπραξης ποινικού αδικήματος (παρέμβασης καθήκοντος) για όσους υπέγραψαν την απόφαση.

Γ. Μουρούτης αναφέρει επίσης στην ανάρτησή του:

«Η Ν.Δ. οφείλει να στείλει άμεσα στον εισαγγελέα τους υπεύθυνους, για παράβαση καθήκοντος!

1. Ξαναπροσέλαβαν τις καθαρίστριες στερώντας γιατρούς από τα νοσοκομεία και δασκάλους από τα σχολεία...

2. Αφού τις προσέλαβαν ως καθαρίστριες, τις έστειλαν παρανόμως ως γραμματείς στα δικαστήρια (!) αλλάζοντας την κατηγορία τους από ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ εκπαίδευσης...

3. Και το χειρότερο: Από μερικής απασχόλησης, τις έκαναν στα μουλωχτά, ΜΟΝΙΜΕΣ (πλήρους απασχόλησης) !!!!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top