Η κυβέρνηση εξηγεί: Γιατί πρέπει να γίνουν οι χώροι υποδοχής των μεταναστών

«Απορρέει από τη συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους»

Επιβεβλημένη θεωρεί η κυβέρνηση τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων και σπεύδει να εξηγήσει το γιατί.

Σε σημείωμά του, το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι η δημιουργία αυτών των χώρων απορρέει από την συνεργασία της Ελλάδας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες».

Όπως τονίζεται, τα κέντρα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους και είναι επιβεβλημένη η δημιουργία τους αφενός για να διεξάγεται ομαλά η διαδικασία ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης και αφετέρου για ανθρωπιστικούς λόγους καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Ωστόσο, το Μαξίμου τονίζει πως «κάθε σχεδιασμός για την διαχείριση του ζητήματος μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο στον βαθμό που εμπλέκει αποτελεσματικά την Τουρκία ως πύλη εισόδου των προσφυγικών ροών στην ΕΕ» και εξηγεί πως «πρέπει να δημιουργηθεί μηχανισμός ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης προσφύγων από την γειτονική χώρα, καθώς και να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων της Τουρκίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top