Τουσκ: πάρθηκαν αποφάσεις στη σύνοδο για το προσφυγικό που δεν θα εφαρμοστούν!

Για προκλήσεις που μπορεί να μεταβάλλουν την Ευρώπη μίλησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τουσκ: πάρθηκαν αποφάσεις στη σύνοδο για το προσφυγικό που δεν θα εφαρμοστούν!
«Οι κρίσεις και οι προκλήσεις που ως Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή, είναι ίσως οι μεγαλύτερες που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες» δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, με την ευκαιρία συζήτησης για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις 15 Οκτωβρίου.

«Είμαι ανήσυχος» προσέθεσε, «γιατί έχω τ��ν εντύπωση ότι δόθηκαν υποσχέσεις και πάρθηκαν αποφάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, οι σημερινές προκλήσεις που συναντά η Ευρώπη «θα μπορούσαν να μεταβάλλουν την ΕΕ όπως έχει έως τα σήμερα οικοδομηθεί ή ακόμα να καταστρέψουν ορισμένα επιτεύγματα, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία μέσω Σέγκεν».

«Θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό προσκήνιο της ΕΕ που δεν θα είναι θετικές. Αυτό σημαίνει ότι διανύουμε δύσκολες περιστάσεις για τις οποίες απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις με ενότητα και αλληλεγγύη. Ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, δεν θέλω μια άλλη εναλλακτική» υπογράμμισε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top