«Παράθυρο» χαλάρωσης του Μνημονίου από Γιούνκερ: Να ληφθεί υπόψη και το προσφυγικό

Τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας λόγω των έκτακτων συνθηκών

«Παράθυρο» χαλάρωσης του Μνημονίου από Γιούνκερ: Να ληφθεί υπόψη και το προσφυγικό

«Παράθυρο» χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων ανοίγει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Με τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων που προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες που έχουν αναλάβει επιπλέον κόστος για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

«Κάθε χώρα θα κριθεί με βάση τις προσπάθειές της και όποια θέλει ελαστική ερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει επιδείξει αίσθημα ευθύνης στο προσφυγικό» ξεκαθάρισε ο Γιούνκερ, κάνοντας λόγο για ανάλυση που θα κοστολογήσει το «έκτακτο και σοβαρό αυτό πρόβλημα».

Ήδη, η Ιταλία και η Αυστρία έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα, ενώ εκτιμάται πως η αποδοχή της χαλάρωσης για το Σύμφωνο θα «συμπαρασύρει» και την Ελλάδα, η οποία θα μπορέσει να διεκδικήσει και πιθανόν να πετύχει χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος.

Ο Γιούνκερ, δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημά του στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στη μίνι Σύνοδο Κορυφής, χαρακτηρίζοντας «υπεύθυνη» την απόφαση να δεχθεί τη φιλοξενία 50.000 προσφύγων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top