Η απάντηση του Βαρουφάκη για τα 55.000 ευρώ που φέρεται να παίρνει ανά διάλεξη

Τι απαντά στους… «συκοφάντες του»

Η απάντηση του Βαρουφάκη για τα 55.000 ευρώ που φέρεται να παίρνει ανά διάλεξη

​Πλάκα αποφάσισε να κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης με τα διάφορα δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν να παίρνει περίπου 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του.

«Ήρθα να σας κάνω μία ομιλία, να σας αρπάξω 55.000 ευρώ και να φύγω», φέρεται να είπε σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη ο Γ. Βαρουφάκης σε διάλεξη που έδωσε τη Δευτέρα στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Δεν δίστασε μάλιστα να μοιραστεί με το ακροατήριό του, ότι αυτό που τον ενόχλησε είναι ότι ορισμένοι, «οι γνωστοί συκοφάντες του», όπως είπε, τον εμφανίζουν να παίρνει 55.000 ευρώ για κάθε ομιλία του.

Στο σημείο αυτό σοβάρεψε κιόλας και σύμφωνα πάντα με τον ΒΗΜΑτοδότη, φέρεται να είπε ότι κατά μέσο όρο στις 20 ομιλίες που έχει κάνει τελευταία, εισέπραξε μόνο 1.100 ευρώ για την καθεμία.

Προθυμοποιήθηκε τέλος να δώσει στη δημοσιότητα ποιες ομιλίες έκανε, πότε τις έκανε και πόσα χρήματα εισέπραξε από αυτές.

Όσο για το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που ανέφερε ότι ειδικό γραφείο του κλείνει τις ομιλίες του για 60.000 ευρώ την καθεμία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να παραδέχθηκε ότι πάει σε ομιλίες που του κλείνουν γραφεία, αλλά διευκρίνισε ότι τις ομιλίες αυτές τις έκανε προτού εκλεγεί βουλευτής και σε καμία περίπτωση όσο ήταν υπουργός.

Τέλος για τις υπέρογκες αμοιβές, τόνισε ότι τις έπαιρνε μόνο όταν τον καλούσε κάποια τράπεζα, ή κάποια πολυεθνική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top