Φίλης για Τσίπρα: Είναι εύπορος, βγάζει 70.000 ευρώ το χρόνο!

«Δεν μπορεί να πληρώνουν όλοι 23% στο κρέας για να στέλνουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό»

Φίλης για Τσίπρα: Είναι εύπορος, βγάζει 70.000 ευρώ το χρόνο!

Στις εύπορες οικογένειες κατέταξε την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Φίλης, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός έχει ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ και μία σύζυγο που εργάζεται.

Μιλώντας στον Real FM, o υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ σχολιάζοντας το ότι οι δανειστές δεν δέχονται κλιμακωτούς συντελεστές για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση είπε: «Είναι μια πληροφορία που και εγώ έχω δημοσιογραφικά, αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποια τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

Ο ίδιος, τόνισε ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος και συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς και «να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ». Παράλληλα, εξήγησε ότι είναι θέμα ημερών οι αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στέλνει τα παιδιά του στο ιδιωτικό, ο κ. Φίλης είπε ότι ο κ. Τσίπρας… έχει και τα δίνει!

«Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000 τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Τέλος, ο κ. Φίλης απάντησε και στον Στέφανο Μάνο που είπε «θα τουφέκιζα τον Νίκο Φίλη», λέγοντας: «Φαντάζομαι ότι ήταν σχήμα λόγου, δεν θέλω να συνεχί��ω έναν διάλογο με τουφέκια και εκτελέσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top