Ο Άγιος Δημήτριος «ένωσε» Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη

Έδωσαν το παρών στη Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη

Τους διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ κατά τα… ¾ ένωσε ο Άγιος Δημήτριος.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έδωσαν το παρών στη Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.

tzitzi_adwnis_01.jpg
Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ χαιρετήθηκαν με θέρμη ενώ μάλιστα, σε ερώτηση που έγινε στους κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη την ώρα που χαιρετιούνταν για αν έχουν κακές σχέσεις όπως λέγεται, είπαν χαρακτηριστικά «άστους να λένε».

Τι είπαν μετά τη δοξολογία

«Με πίστη στη δημ��ουργικότητα των Ελλήνων, παρά την όποια ανεπάρκεια και ανικανότητα των κυβερνώντων στις πολύ δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα, εμείς θεωρούμε ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε Μακεδόνες. Όλοι οι Έλληνες τιμούμε την απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης, τιμούμε όλους εκείνους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους, πότισαν με αίμα τούτη τη γη για να είμαστε ελεύθεροι και για να έχουμε εθνική αξιοπρέπεια» είπε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ.

«Τιμούμε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τον ελληνικό στρατό, ο οποίος έγραψε ένδοξες σελίδες στην ιστορία του έθνους. Ταυτόχρονα όμως σήμερα είναι και η γιορτή του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου και με ευλάβεια ήρθαμε στο ναό γιατί αισθανόμαστε ότι χριστιανοσύνη και Ελλάδα συμπορεύονται, πάνε μαζί. Χρόνια πολλά στο Δημήτρη και τη Δήμητρα, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, που σήμερα αισθάνονται Μακεδόνες» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ο Ελληνισμός πρέπει να μείνει ενωμένος γιατί έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Τα πράγματα για τον ελληνικό λαό γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να έχουμε ψυχή, πρέπει να έχουμε δύναμη. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, το λέμε με υπηρηφάνεια, δεν δίνουμε εξετάσεις σε κανέναν, γι αυτό είμαστε εδώ, γι αυτή τη μεγάλη γιορτή» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης.

«Η σημερινή διπλή εορτή της Θεσσαλονίκης, τόσο για τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, όσο και για την Απελευθέρωσή της την 26η Οκτωβρίου 1912, θυμίζει σε όλους μας και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι κάποτε κάποιοι άνθρωποι τόλμησαν, έδωσαν μάχες, ξεπέρασαν εμπόδια. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων, να ακολουθήσουμε το δρόμο τους, να τολμήσουμε. Να τολμήσουμε, όσο ανυπέρβλητα κι αν φαντάζουν τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλους» είπε, τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top