Γεροβασίλη: «Αν τεθεί θέμα 0% ή 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβέρνηση θα διαλέξει το 0%»

«Δεν υπάρχουν πενταροδεκάρες και ούτε αυτό εννοούσε ο υπουργός μας»

Γεροβασίλη: «Αν τεθεί θέμα 0% ή 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβέρνηση θα διαλέξει το 0%»

​Μέσα στην ημέρα θα λυθεί το θέμα με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, που τυπικά ισχύει από σήμερα, μιας και την Παρασκευή έληξε η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για το τελεσίγραφο που φέρονται να έθεσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών για 0% ή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κα Γεροβασίλη απάντησε ότι «υπάρχει σειρά είτε προϊόντων, είτε υπηρεσιών που μπορεί από την κοινοτική οδηγία να έχουν χαμηλό ΦΠΑ».

Διευκρίνισε όμως ότι αυτή η οδηγία σε κάθε χώρα έχει τις εξαιρέσεις της και τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στη χώρα μας.

«Σ’ αυτόν τον πίνακα για παράδειγμα δεν συμπεριλαμβάνεται η ενέργεια. Κατά συνέπεια θα έπρεπε το ρεύμα να έχει 23% στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι με απόφαση της Κομισιόν έχει 13%. Αυτό σημαίνει ότι τελικά είναι πολιτική η απόφαση», τόνισε η κα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στη θέση της για κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

«Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι δανειστές ότι αν πάμε σε μια λύση του 0% θα πρέπει να δούμε σοβαρότερα τα θέματα των πόρων που θα χρειαστεί για να καλύψουν τη διαφορά», τόνισε.

Όσο για το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση αν τεθεί από τους δανειστές το δίλημμα 0% ή 23%, η κα Γεροβασίλη απάντησε κατηγορηματικά ότι θα επιλέξει το 0%.

Τέλος η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ούτε εκείνη, αλλά ούτε και ο υπουργός Παιδείας θεωρούν ότι αυτά που δίνουν οι γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι «πενταροδεκάρες», τονίζοντας:

«Δεν υπάρχουν πενταροδεκάρες και ούτε αυτό εννοούσε ο υπουργός μας. Είναι μια φράση η οποία αποτυπώθηκε και δυστυχώς με άσχημο τρόπο χρησιμοποιήθηκε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top