Γεροβασίλη: «Αν τεθεί θέμα 0% ή 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβέρνηση θα διαλέξει το 0%»

«Δεν υπάρχουν πενταροδεκάρες και ούτε αυτό εννοούσε ο υπουργός μας»

​Μέσα στην ημέρα θα λυθεί το θέμα με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, που τυπικά ισχύει από σήμερα, μιας και την Παρασκευή έληξε η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για το τελεσίγραφο που φέρονται να έθεσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών για 0% ή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κα Γεροβασίλη απάντησε ότι «υπάρχει σειρά είτε προϊόντων, είτε υπηρεσιών που μπορεί από την κοινοτική οδηγία να έχουν χαμηλό ΦΠΑ».

Διευκρίνισε όμως ότι αυτή η οδηγία σε κάθε χώρα έχει τις εξαιρέσεις της και τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στη χώρα μας.

«Σ’ αυτόν τον πίνακα για παράδειγμα δεν συμπεριλαμβάνεται η ενέργεια. Κατά συνέπεια θα έπρεπε το ρεύμα να έχει 23% στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι με απόφαση της Κομισιόν έχει 13%. Αυτό σημαίνει ότι τελικά είναι πολιτική η απόφαση», τόνισε η κα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στη θέση της για κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

«Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι δανειστές ότι αν πάμε σε μια λύση του 0% θα πρέπει να δούμε σοβαρότερα τα θέματα των πόρων που θα χρειαστεί για να καλύψουν τη διαφορά», τόνισε.

Όσο για το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση αν τεθεί από τους δανειστές το δίλημμα 0% ή 23%, η κα Γεροβασίλη απάντησε κατηγορηματικά ότι θα επιλέξει το 0%.

Τέλος η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ούτε εκείνη, αλλά ούτε και ο υπουργός Παιδείας θεωρούν ότι αυτά που δίνουν οι γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι «πενταροδεκάρες», τονίζοντας:

«Δεν υπάρχουν πενταροδεκάρες και ούτε αυτό εννοούσε ο υπουργός μας. Είναι μια φράση η οποία αποτυπώθηκε και δυστυχώς με άσχημο τρόπο χρησιμοποιήθηκε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top