Θεοδωράκης σε φεστιβάλ για το trafficking: Πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της εμπορίας ανθρώπων

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού συζήτησε για το θέμα με τους νέους

Θεοδωράκης σε φεστιβάλ για το trafficking: Πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της εμπορίας ανθρώπων

​«Πρέπει όλοι εμείς, οι πολίτες, να ξέρουμε ότι πρέπει να σπάσουμε με κάθε τρόπο την αλυσίδα της εμπορίας ανθρώπων. Χωρίς τους πελάτες –άντρες και γυναίκες- , χωρίς τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτές τις «υπηρεσίες» αυτή η αλυσίδα θα σπάσει».

Αυτά δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης την Κυριακή το απόγευμα από την Τεχνόπολη όπου και επισκέφτηκε το Φεστιβάλ Break the Chain, στόχος του οποίου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα του trafficiking.

MT_39267-Medium.jpg
«Πρέπει η ελληνική κοινωνία και όλοι μας σιγά σιγά να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με σημαντικά θέματα που συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας. Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο μαζί με τους νέους από το Ποτάμι ήρθαμε στην Τεχνόπολη σήμερα για να δούμε ένα σπουδαίο φεστιβάλ που έχει σκοπό να μιλήσει σε όλους εμάς και να μας πει ότι όλοι έχουμε ευθύνη για τα θέματα trafficking, για τους ανθρώπους τους οποίους τους εμπορεύονται. Είτε αυτό το εμπόριο αφορά το σεξ, είτε αυτό αφορά τη μαύρη εργασία, είτε τη δουλεμπορία, είτε το εμπόριο οργάνων. Η χώρα μας έχει τους νόμους για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα αλλά βέβαια δεν είναι νόμοι ενεργοποιημένοι όπως συμβαίνει συνήθως. Είναι νόμοι που μέχρι στιγμής αδρανούν. Πρέπει λοιπόν να ενεργοποιηθο��ν και οι νόμοι αλλά πρέπει και όλοι εμείς οι πολίτες να ξέρουμε ότι πρέπει να σπάσουμε με κάθε τρόπο αυτή την αλυσίδα» τόνισε ο κύριος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε εκτενώς με τον Ηρακλή Μόσκωφ, Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και τον Παναναγιώτη Νίκα, διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής (ΥΠΟ) για τη σημασία ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και της πολιτικής ηγεσίας σε θέματα trafficking.

MT_39201-Medium.jpg
Διπλα του βρισκόταν και ο Κώστας Μπιτζάνης, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου και διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης αλλά και η κα. Πόπη Διαμαντάκου, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου.

Συνοδευόμενος από τις νέες και τους νέους του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε αρχικά την έκθεση φωτογραφίας του Break the Chain όπου είδε έργα φωτογράφων πάνω σε θέματα εμπορίας ανθρώπων.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο περίπτερο των ΜΚΟ που ασχολούνται ενεργά με την προστασία των θυμάτων του trafficking και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους φορείς. Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και των νέων που παρευρέθηκαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top