Ανεβάζει τους τόνους ο Τζιτζικώστας: «Ο Μεϊμαράκης ευαγγελίζεται την ενότητα στα λόγια»

«Στο ΕΛΚ η ΝΔ παρουσίασε μια πολύ κακή εικόνα»

Ανεβάζει τους τόνους ο Τζιτζικώστας: «Ο Μεϊμαράκης ευαγγελίζεται την ενότητα στα λόγια»

​Επίθεση εναντίον του Β. Μεϊμαράκη εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Α. Τζιτζικώστας, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι έκανε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες σχετικά με την υποψηφιότητα στο ΕΛΚ και τόνισε με νόημα ότι αυτά τα κόλπα ανήκουν στο παρελθόν.

Μάλιστα δεν δίστασε για μια ακόμα φορά να χαρακτηρίσει «προσχηματική» την πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Μεϊμαράκης στους υπόλοιπους υποψηφίους για να πάνε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«H ΝΔ παρουσίασε τις μέρες αυτές στο ΕΛΚ στο συνέδριο στη Μαδρίτη μια πάρα πολύ κακή εικόνα που είχε να κάνει καταρχήν με το θέμα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, το οποίο χάσαμε γιατί ουσιαστικά έγινε μια προσπάθεια να εξάγουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ, όπως είναι το ΕΛΚ. Εξαιτίας κακών χειρισμών έχασε ο ελληνισμός τη θέση αυτή», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, η ΝΔ είχε επιλέξει τον Κ. Μητσοτάκη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, αλλά τελικά «προέκυψε ένα άλλο πρόσωπο, η Ντόρα Μπακογιάννη», όπως είπε.

«Προσωπικά πιστεύω ότι έγινε λόγω συμφωνίας, από αυτές που συνηθίζονται να γίνονται στη ΝΔ, συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, πρόσθεσε ότι η συμφωνία Μπακογιάννη - Μεϊμαράκη έγινε με στόχο τις εσωκομματικές εκλογές.

«Βάλαμε μπροστά την υποψηφιότητα που επέλεξε ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ, χωρίς να ερωτηθούμε, κανείς από εμάς, και μπλοκάραμε τους Κύπριους, οι οποίοι θέλανε να έχουν κι αυτοί υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, επειδή επιμέναμε εμείς στη δική μας υποψηφιότητα. Τελικά την αποσύραμε για λόγους κακών χειρισμών στο ΕΛΚ, με αποτέλεσμα ο ελληνισμός να μην έχει σήμερα αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ», συνέχισε.

Κατηγόρησε μάλιστα τον Β. Μεϊμαράκη ότι «ευαγγελίζεται τά��α την ενότητα στα λόγια, αλλά δεν το κάνει πράξη», επισημαίνοντας ότι δεν βγήκε ούτε μία φωτογραφία της ελληνικής αποστολής και ότι ο ίδιος δεν συνάντησε καθόλου τον υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ στη Μαδρίτη.

Όσον αφορά στη θυελλώδη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, όπου… έριξε μερικά «γαλλικά» ο Β. Μεϊμαράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για «θεατρική παράσταση και κόλπα του παλιού πολιτικού συτήματος», από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ.

«Όταν πριν από μερικές ημέρες μπήκε ο κ. Μεϊμαράκης με τον τρόπο που μπήκε στη συνεδρίαση που γινόταν για τις εκλογές, κατά την άποψη τη δική μου ήταν μια θεατρική παράσταση, γιατί προ ολίγων ημερών είχαν συμφωνήσει τη διαδικασία...Το να προκαλούμε εντάσεις για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε εγγυητές της ενότητας σε εντάσεις που έχουμε οι ίδιοι προκαλέσει, αυτά είναι κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος», τόνισε.

Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε τέλος και στο αν χαίρει της υποστήριξης του Α. Σαμαρά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Με τον κύριο Σαμαρά συγκρούστηκα και πολιτικά, για τον ΕΝΦΙΑ και ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και προσωπικά, οπότε σας λέω ξεκάθαρα, ότι αυτό που βλέπετε, αυτό είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν κρύβετε πίσω του κανένας μηχανισμός και κανένα πρόσωπο. Θεωρώ τουλάχιστον κακόγουστο αστείο και πολύ υποτιμητικό για έναν πρώην πρωθυπουργό να λένε κάποιοι ότι αν εκλεγώ εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει την επόμενη μέρα αντιπρόεδρος ο κ. Σαμαράς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top