Μίνι Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες

Η Ευρώπη αναζητά λύσεις για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών

​Μίνι Σύνοδος Κορυφής για την προσφυγική κρίση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Η σύνοδος θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00 και θα συμμετάσχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλα.

Θα συμμετάσχουν επίσης οι ηγέτες της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Σλοβενίας, ενώ έχουν προσκληθεί ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, Α. Γκουτιέρες, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου και η Frontex.

Όπως αναφέρει μάλιστα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα παρουσιάσει ένα σχέδιο 16 σημείων στο οποίο περιλαμβάνεται και η δέσμευση να μην στέλνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τη μία χώρα στην άλλη χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συμφωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top