Εν μέσω έντονων αντιδράσεων «πέρασε» από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για διαπλοκή

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από εκπροσώπους του π��λιτικού χώρου αλλά και από την Κομισιόν, ψηφίστηκε τελικά το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν τις 23:00, το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τόσο για το περιεχόμενο του, όσο και για τον τρόπο που κατατέθηκε (ως κατεπείγον) στη Βουλή.

Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος το είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό ενώ η Κομισιόν ανέφερε ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να παραπέμψει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όσον αφορά τη ψηφοφορί��, τα περισσότερα άρθρα (και συγκεκριμένα τα άρθρα 3, 4, 9, από 17 έως 40, το 43 και το 45), ψηφίστηκαν με πλειοψηφία 154 βουλευτών, δηλαδή από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε για 35 άρθρα του νομοσχεδίου, μετά από αίτημα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία νωρίς το απόγευμα.

Νωρίτερα, βουλευτές και αρχηγοί των κομμάτων επιτέθηκαν στην κυβέρνηση αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, με το κλίμα στη Βουλή να είναι εκρηκτικό.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως «οι διατάξεις του νομοσχεδίου δημιουργούν την θερμοκοιτίδα της διαπλοκής» ενώ τόνισε ότι «αν θέλετε διαφάνεια τότε δεν μπορείτε να εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό και στενό σας συνεργάτη να καθορίζει αυθαίρετα τον αριθμό αδειών».

2395244.jpg
Προηγουμένως, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «θολό» και την κυβέρνηση «ντάμα της διαπλοκής». Ο αρχηγός του Ποταμιού ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει με αυτό το νομοσχέδιο να δημιουργήσει το δικό της καθεστώς.

2395201.jpg
Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντέδρασε έντονα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής είτε εφαρμοστεί είτε δεν εφαρμοστεί. Πρώτη εκδοχή να μην εφαρμοστεί.

Τότε οι υφιστάμενοι σταθμοί συνεχίζουν να λ��ιτουργούν υπό εκβιασμό. Δεύτερη εκδοχή ο νόμος εφαρμόζεται και οι υφιστάμενοι σταθμοί χάνουν την άδεια τους και παύουν να λειτουργούν και αυτό σημαίνει πτώχευση των Ανωνύμων Εταιρειών».

2394978.jpg
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε τον λόγο του και επιτέθηκε πάλι στις εταιρείες δημοσκόπησης. Υποστήριξε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα νικήσει τη διαπλοκή με όχημα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Πρέπει να λήξουμε το θέμα της υπερεξουσίας των καναλαρχών και των δημοσιογράφων που συμμετέχουν σε συμμορίες και αποφασίζουν την πολιτική εξόντωση κομμάτων για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων» είπε ενώ έκανε λόγο για «δολοφόνους» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

2395057.jpg
Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς απάντησε στα λεγόμενα των βουλευτών της αντιπολίτευσης περί διαπλοκής, λέγοντας ότι η «κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις του ΕΣΡ για τις άδειες, δεν έχει ουσιαστική αρμοδιότητα».

2394922.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top