Ολάντ: «Οι συμφωνίες ενισχύουν τη φιλία Ελλάδας – Γαλλίας»

Επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του Corallia

Ολάντ: «Οι συμφωνίες ενισχύουν τη φιλία Ελλάδας – Γαλλίας»

​Την Παρασκευή, λίγο πριν αποχωρήσει από την Αθηνά ο Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από υπουργούς και επιχειρηματίες, επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του Corallia- μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά –στο Μαρούσι.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως «πρόκειται για μια τεράστια πηγή δημιουργικότητας και υπάρχει ανάγκη τα clusters να ανοιχτούν σε όλο τον κόσμο. Oι συμφωνίες είναι εξαιρετικά σημαντικές τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γαλλία, και τα πεδία συμπράξεων δεν αφορούν μόνο τον πολιτισμό και τη βιομηχανία, αλλά την έρευνα και την ανάπτυξη. Οι συμφωνίες ενισχύουν την φιλία μεταξύ των δύο χωρών και μπορούν να δημιουργήσουν πεδίο συνεργασίας μεταξύ των νέων Ελλάδας και Γαλλίας».

O καθηγητής Βασίλης Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia έκανε μια συνολική επισκόπηση της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα στο Corallia και αντίστοιχους φορείς της Γαλλίας, στους τομείς της μικροηλεκτρονικής, της αεροδιαστημικής και των δημιουργικών βιομηχανιών.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να ακολουθηθεί το επιτυχημένο παράδειγμα της Γαλλίας, στην υποστήριξη ολοκληρωμένων οικοσυστημάτων καινοτομίας, στην Ελλάδα, για την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για το ταλαντούχο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας.

Στην συνέχεια, ο Φρανσουά Ολάντ ξεναγήθηκε στα γραφεία του Corallia και γνώρισε από κοντά νέους Έλληνες επιχειρηματίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top