Σταθάκης – Φλαμπουράρης παραπέμπονται για παράνομο πλουτισμό και μαύρα ταμεία

Ξεκινά έρευνα από ορκωτούς λογιστές

Για τυχόν παράνομο πλουτισμό παραπέμπεται ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης από την επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώ διετάχθη έρευνα για τον υπουργό Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη και για τις καταγγελίες του βουλε��τή του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρη για την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην κατασκευαστική εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος.
Όπως τόνισε o Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Γ. Βαρεμένος, ο κ. Σταθάκης δεν ενέγραψε ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ στις δηλώσ��ις του γι’ αυτό και αποφασίστηκε να παραπεμφθεί ο φάκελός του στους ορκωτούς λογιστές, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως διαπράχθηκε το αδίκημα του παράνομου πλουτισμού.
Παραδέχθηκε πάντως πως όντως «υπάρχει παράλειψη».
Οι ορκωτοί λογιστές θα ερευνήσουν ακόμα αν ο υπουργός Οικονομίας… ξέχασε να δηλώσει το συγκεκριμένο ποσό μόνο μία φορά ή και περισσότερες.
Όσον αφορά στην υπόθεση του Α. Φλαμπουράρη, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι δόθηκε εντολή να ερευνηθεί ο συγκεκριμένος φάκελος κατά προτεραιότητα, καθώς ο έλεγχος για τα πόθεν έσχες που κατατέθηκαν το 2015 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής εκτίμησε ότι η έκθε��η θα είναι έτοιμη εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου και πρόσθεσε ότι μαζί με το αίτημα προς τους ελεγκτές, επισυνάπτονται οι ισολογισμοί της κατασκευαστικής εταιρείας του κ. Φλαμπουράρη, για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Θεοχάρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top