Βούτσης: «Η πολιτική της λιτότητας πρέπει να ηττηθεί»

«Δεν υπάρχει κανένα μέλλον όσο απειλούνται με εκπλειστηριασμό τα σπίτια»

​Την πεποίθηση ότι θα πρέπει να ηττηθεί η πολιτική της λιτότητας εξέφρασε στη Βουλή ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ν. Βούτσης, λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Η πολιτική της λιτότητας και του περιορισμού των δικαιωμάτων πρέπει να ηττηθεί», τόνισε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα οι νέοι αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων, έχουν κάνει θυσίες πολύ μεγάλες, χωρίς βεβαίως να το επιλέξουν και χωρίς βεβαίως να έχουν μερίδιο της ευθύνης για την κρίση, όπως επίσης κατέθεσε ο λαός μας ιστορικής κλίμακας δείγματα αντίστασης και απαντοχής».

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ακόμα ότι η πολιτική λιτότητας πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια πολιτική για την ανάπτυξη, την ανάκτηση και την επέκταση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

«Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και βεβαίως για τη χώρα μας, όσο απειλούνται με εκπλειστηριασμό τα σπίτια που μένουν οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους. Όσο οι ανάγκες ζωής διώχνουν τα παιδιά έξω από το σχολικό σύστημα και ταυτόχρονα διώχνουν τους επιστήμονες από τη χώρα. Όσο οι απόμαχοι, οι συνταξιούχοι βιώνουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Όσο η Δημοκρατία παραμένει σε ομηρία μέσα στη μέγγενη των επιταγών της αγοράς και των απάνθρωπων νεοφιλελεύθερων δογμάτων. Όσο εν τέλει η λαϊκή κυριαρχία αμφισβητείται, όταν δεν λοιδορείται και δεν απαξιώνεται από τα κέντρα της πολιτικής δ��απλοκής», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top