Πρωινό στο... Μαξίμου,μετά το ποτάκι στο Γκάζι για Τσίπρα και Ολάντ

Πυρετός προετοιμασιών στο Μαξίμου

Πρωινό στο... Μαξίμου,μετά το ποτάκι στο Γκάζι για Τσίπρα και Ολάντ

Στο φουλ δουλεύουν οι σκούπες στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις 09:30, όταν το κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας θα περάσει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για να συζητήσει εκ νέου όλα τα καυτά θέματα για την διαπραγμάτευση του τρίτου μνημονίου, το προσφυγικό, το χρέος και τις επενδύσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης πήγαν στο Γκάζι και συγκεκριμένα στο «Gazarte» και ήπιαν χαλαρό ποτάκι, μετά τις συνομιλίες τους θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πάντως, οι χθεσινές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου περί διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αναπτέρωσαν τις ελπίδες της Αθήνας πως ο κ.Ολάντ θα στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος και η επίσημη αντιπροσωπεία, που τον συνοδεύει πριν κατευθυνθούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα επισκεφτούν την Πρεσβεία της Γαλλίας.

Στις 12:00 ο πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή και αργότερα θα περιηγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του και της γαλλικής αντιπροσωπείας. Σε εκδήλωση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξής του ως Επίτιμου Διδάκτορα, και στη συνέχεια, στις 16:00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας στη Γαλλική Σχολή Αθηνών και επίσκεψη στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών "Κοραλλία".

Στις 19:00 η γαλλική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Παρίσι.

Δείτε επίσης:

Χαλαρή έξοδος Τσίπρα-Ολάντ για γαλλική μουσική στο Gazarte

Ολάντ στο δείπνο Παυλόπουλου: ΤΩΡΑ είναι ώρα δράσης για το ελληνικό χρέος!

Έσπασε το πρωτόκολλο ο Ολάντ για να έρθει στην Ε��λάδα!

Το tweet του Ολάντ με την αγκαλιά του Τσίπρα

Με «δώρα» Ολάντ για χρέος, επενδύσεις και προσφυγικό ξεκίνησε η επίσκεψή του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top