Φίλης: Δεν έχουμε καμία προκατάληψη απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση

Τι είπε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και για τα Θρησκευτικά

«Δεν έχουμε καμία προκατάληψη απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος μας, είναι η απόφαση μας να ξαναπεράσει η εποπτεία και ο έλεγχος του εκπαιδευτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων, από το υπουργείο Εργασίας, στο υπουργείο Παιδείας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με αφορμή την πρόταση του για την τοποθέτηση του καθηγητή Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας της Γνώσης Γεράσιμου Κουζέλη, στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτι��ής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης, διαβεβαιώνοντας ότι η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα αναλάβει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις που αντί να λύνουν, όπως είπε, θα πολλαπλασιάζουν το πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε σε παρωχημένες αντιλήψεις που αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως κατηχητικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top