Συλλογική προσπάθεια και αποτελεσματικότητα ζήτησε από τους υπουργούς του ο Τσίπρας

"Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2015. Έτοιμος ο νόμος"λένε

​Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τον Οδικό Χάρτη των κυβερνητικών πρωτοβουλιών της τρέχουσας περιόδου και των πολιτικών θεμάτων, που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση εν όψει και των συζητήσεων με τους θεσμούς για την αξι��λόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας απευθύνθηκε στους υπουργούς του και ζήτησε συλλογική προσπάθεια και συντονισμό της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, για το οποίο καθορίστηκαν οι αρχές και οι στόχοι της κυβέρνησης, καθώς και οι κυβερνητικές ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι εξαιρετικά σημαντικό το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα κα�� οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου. Προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση λένε πηγές του Μαξίμου, έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες. Ο αναγκαίος νόμος είναι έτοιμος και θα έρθει σε διαβούλευση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι τράπεζες έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί ήδη κατά το παρελθόν με σημαντικά ποσά, χωρίς όμως να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση να είναι η τελευταία.

Προϋπόθεση μιας επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης για την κυβέρνηση, είναι αυτή να συνδυαστεί με το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, καθώς και με ριζικές αλλαγές στην διοίκηση και την λειτουργία των τραπεζών. Στόχος, λένε κυβερνητικές πηγές, είναι να εμπεδωθούν στο τραπεζικό σύστημα κανόνες διαφάνειας, που θα το μετατρέπουν σε εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας, μακριά από τις πολιτικές αδιαφανών και χαριστικών δανειοδοτήσεων, που οδήγησαν στην σημερινή κρίση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την κυβέρνηση αποτελεί ζήτημα αρχής η σταθερή επιμονή στην προστασία της πρώτης κατοικίας, για τους οικονομικά αδύναμους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως αναφέραμε νωρίτερα στο star.gr, αποφάσισε επίσης την αποπομπή της κας Σαββαίδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top