ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ Πανούση κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι έχασαν την ψυχή τους»

«Το ηθικό πλεονέκτημα κληρονομείται»

​Πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά των… Αριστερών εξαπολύει με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, με τίτλο «Το ηθικό πλεονέκτημα δεν κληρονομείται.

Ο κ. Πανούσης με αρκετά επικριτικό ύφος σημειώνει πως άλλο λένε οι πράξεις τους και άλλο τα όσα εκείνοι διατείνονται, με αφορμή τα «πόθεν έσχες», ενώ τους κατηγορεί ότι «έχουν χάσει κάθε αυθεντική έννοια του ανυποχώρητου Αριστερού, καθώς οι έννοιες του χρέους, της ατομικής ευθύνης και της συνέπειας υποχώρησαν μπροστά στις πλειοψηφίες ή τις αρχηγικές εντολές».

«Είσαι τόσο ηθικός (ή ανήθικος) όσο σου επιτρέπει - όχι το σύστημα αυτή τη φορά, αλλά - το Ιερατείο του Κόμματος. Οι ίδιοι που κόπτονται για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική απελευθέρωση, οι ίδιοι είναι οι πιο υποτελείς (μέχ��ι οσφυοκαμψίας) όταν οι συλλογικότητες, οι διαδικασίες, η Αυλή προστάζουν υποταγή και σιωπή», συνεχίζει ο κ. Πανούσης και αναρωτιέται: «Ζούμε το τέλος των αυτοπροσδιορισμών ακόμα και σε ζητήματα ηθικής (πολιτικής και άλλης);».

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί επίσης όσους αυτοαποκαλούνται Αριστεροί ότι «παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι της εξουσίας» και πως «το πολιτικό σύστημα αυτοεξυπηρετείται και αλληλλοκαλύπτεται δίχως να ενδιαφέρεται για καμία κόκκινη γραμμή».

«Αντί να μας δείχνουν με το παράδειγμα της ζωής τους το ηθικό και δίκαιο, επιχειρούν να επιβάλλουν δέσμες ιδεών από τα κολωνακιώτικα καφέ και αρκούνται σε επαναστατική γυμναστική συγκάλυψης των παρανομιών των δικών τους παιδιών: φαινόμενα που έχουμε ξαναδεί από την άλλη πλευρά», υποστηρίζει ο κ. Πανούσης και καταλήγει:

«Πολλοί έχουν ήδη χάσει την ψυχή τους αλλά (κάνουν ότι) δεν το ξέρουν. Είναι αντεστραμμένα ή διαθλασμένα είδωλα των πρότερων διακηρύξεων τους για ειλικρίνεια και εντιμότητα. ΥΓ1: Δυστυχώς "η κοινωνία δεν είναι απούσα". Είναι παρούσα, αντιμεταρρυθμιστική, συναλλασσόμενη, άνομη και ηθικά μετέωρη. ΥΓ2: Το Αύριο έρχεται έτσι κι αλλιώς. Το ζήτημα είναι πώς διαβάζεις την έλευσή του. Με κομματικά θολωμένα ματογυάλια σκοπιμοτήτων ή με τη διαύγεια και τη σύνεση ενός καθαρού μυαλού χωρίς ηθικές υποχωρήσεις και αυτολογοκρινόμενη "ελευθερία γνώμης". ΥΓ3: Κόκκινα δάνεια (για τους μη έχοντες). Κόκκινα πόθεν έσχες (για τους έχοντες);».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top